Universul si elementele de psihoterapie

Gandurile sunt cele care se imbina cu sinapsele neuronale si pentru aceasta este indicat sa avem ordine in idei. Nu intamplator pentru ca deseori avem nevoie de sprijin – fiecare dintre noi – gresit incercam sa il cautam in exterior. Ei bine, daca toate lucrurile si aspectele importante pornesc din interiorul nostru, atunci ce nevoie avem de exterior si elementele de acolo?

Psihoterapia Universului ne poate ajuta pe fiecare in parte si este singura metoda de vindecare! Haideti sa luam exemplul unei persoane depresive si care nu se poate “opri” la timp din cauza sabloanelor, tiparelor, judecatilor sau influentelor din afara universului propriu. Chiar daca cineva din eterior ii va conferi suportul, persoana respectiva nu se poate alinia la standardele societatii decat atunci cand hotaraste ea! Mai mult, fiecare interventie fara acord ar putea duce catre fatalitate si adancirea in “suferinta”!

Ideea de Psihoterapie a Universului o cosider ca ne ancoreaza dincolo de simplitate in autovindecare… Dar cum?! Sunt convins ca unii zambesc ironic in coltul gurii cand citesc aceste randuri, insa cu toate acestea daca reusim sa ne mobilizam si sa “ascultam”, mai mult sa “pipaim cu mintea” aspectele din jurul nostru – semnalele date de Univers – vom fi mult mai castigati.

Autoreglarea se face in functie de sistemul neurologic al fiecaruia, cat este de pregatit la o forma de adaptabilitate care sa confere securitatea psiho-emotionala si nu in ultimul rand dotarea de la sursa. Cum fiecare inceput sau start, “refresh” cum i se spune in insula aduce individul fata in fata cu el! Consider ca cel mai important este sa traim in prezent si sa vedem “semnalele” date de universul inconjurator, pentru ca acesta intotdeauna va “conspira” in favoarea noastra. Psihologia cognitiva ne va ajuta din acest punct de vedere sa intelegem mai bine premisele! Cu toate acestea omul modern din lipsa timpului si dezechilibrele actuale, nu se mai poate focusa si nu mai are timp pentru el! De ce? Simplu! Neatentia costa iar in unele cazuri costa scump, fara a ma repeta. Vieti distruse, familii destramate, aspecte care socheaza, tendinta de a evada din realitate sunt doar cateva componente ale societatii din intreaga lume si care se confrunta la ora actuala cu acele valori si lipsuri din personalitate care nu pot fi inlocuite.

Iata cum o mare parte din populatie sufera! Si asta nu este nimic, se pare ca unora chiar le place suferinta si autodistrugerea. Atunci, ma intreb? De ce nu ne conectam la univers pentru a putea face fata la majoritatea evenimentelor neplacute din evolutia noastra? Simplu, datorita lipsei si nuantele adaptabilitatii!

In concluzie psihoterapia universului, ne poate da acel elan de care cu totii avem nevoie la un moment dat in viata noastra! Dincolo de toate daca vom reflecta putin, o sa vedeti ca solutiile toate, chiar sunt in jurul nostru. Pentru ca nimic nu este intamplator si fiecare actiune, prieteni, evenimente din jur practic trebuie sa le vedem ca o latura si prim pas al vindecarii! Asa se traduce Psihoterapia Universului. – author JB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *