Traim intr-o democaratie sparta de conspiratii

Traim intr-o democratie sparta de conventii si concepte conspirationiste care nu duc pana la lingura din care “impartaseste” acelasi om unul dupa celalalt. Ideologia ne uimeste cu “tainele” ei! Ca si cum ar fi o intreaga operatiune “lingurita” de a servi portii “conspirationistilor” care le cunosc si le stiu pe toate. De unde? Nici ei nu cred ca stiu, probabil ca banuiesc… sau mai putin decat atat, fiecare este cu adevarul lui categoric intr-o lume difuza. Deruleaza informatie dupa informatie falsa. Ca asa-i in viata!

foto: youtube

Insa vremurile dupa cum observam in jurul nostru sunt cum sunt si o singura certitudine exista. Da… din pacate, existenta virusului care le-a declansat pe toate. Vrem nu vrem, trebuie sa recunoastem ca dincolo de panica de la inceputuri, au urmat altele si mai tari. Episoadele au avut formele lor de manifestare si impins la extrem de rusofilia unora care, daca stau bine si ma gandesc ne trezim cu rusii “peste noi maine” nu ii va inserta nimeni niciodata in sistemele lor de “troli”. Acesta ar fi un prim aspect. Insa cu toate astea daca imi aduc aminte vremurele din ’89 cand majoritatea erau speriati ca ne “calca” rusii – fara sa am nimic cu ei – cum este posibil sau cum ar fi? Fara o alta optiune sa mergi cu ideologia ta catre ei cand ei nu sunt cu ideologia ta.

foto: DW

Insa lasand deoparte EST-ul ne indreptam catre VEST-ul si ce observ de acolo? Mai nimic. Doar mireasma unei iluzii ca atunci cand se vor declansa anumite fenomene ei sunt cei care ne sustin. Total gresit! De ce? Pentru ca dupa multe experiente ar fi logic ca fiecare sa isi vada de natiunea si treburile lui. Ideologile progresiste pe timpul crizei, dincolo de interese si alte “speculatii” de moment sa abunde in ideologia non-pragmatica a unor adepti care niciodata nu isi vor cunoaste directia.

Singurul curent vizibil fiind polemica, dezbinarea, stirile false si ceea ce este mai rau ca un banal termometru poate “consipira” in favoarea unei temperaturi conditionata de schimbarile geoclimatice, politice, economice, sociale la care din pacate este singurul lucru viabil si asistam cu totii. Cea mai plauzibila versiune non-trailer!

foto: adevarul.ro

Limitele sistemului neurologic sunt dictate dupa cum am observat fiecare dintre noi, de o confuzie generalizata pe dezordinea generata de stirile false si nu numai din spatiile on-line. Cu toate acestea daca ar fi sa concluzionez, unde si catre ce ne indreptam? Exista un lucru cert dincolo de teoria 5G si altele la moda la fel ca in anii ’90 cu acele curente muzicale si adeptii lor. Insa un lucru cert este palpabil! Pandemia si criza pe care o traim… J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *