Energia materiala a Romaniei de-a lungul timpului pana azi

   Interesul omului niciodata nu a avut limite atunci cand raportam totul, despre energia materiala si latura karmica a Romaniei! Intr-un cuvant, asa cum spune el romanu’: “Hai sa vedem ce mai putem face pentru a ne indestula?” Ca nu se mai satura pamantul. Si atunci ma intreb pe bune? Unde este omul din om? Pai hadeti sa vedem in randurile care urmeaza.
   Din timpurile domniei lui Alexandru Ion Cuza principalul aspect dincolo de unirea celor doua principate a fost celebra povestioara cum ca, la aparitia lui mos Ion Roata, domnitorul a facut dreptate! Dar ce se intamplase? Un alt romanas destoinic il furase pe mosu. Daca privim logic la primele aspecte, era vorba despre energia materiala, karma, indestulare, lacomie si cum se fura oamenii intre ei din cele mai vechi timpuri pana astazi. Nu mai conteaza ca sunt vecini, rude, neamuri, cunoscuti necunoscuti pentru ca inca din 1859 furtul, deposedarea ilicita sau alte aspecte care aveau legatura cu nu avem scrupule era sportu national. Pentru simplul motiv, ca lumea vroia sa se indestuleze pe munca celuilant. Istoria ne dovedeste scriptic ca nu trebuie sa ne consumama prea mult pentru a cauta adevarata fata a lucrurilor care nu se vad dar se simt.
   Pasind mai departe prin istoria Romaniei de-a lungul timpului, ne vom confrunta cu aceleasi nuantari in care stilurile diferite duc acolo unde muritorul de rand, omul cumsecade care are corectitudinea, educatia, simtul civic, intotdeauna risca sa fie furat de aproapele lui. Oh bineanteles, asta cu adevarat simt civic si sutinere in comunitate. Vorba unui amic de al meu: “Ce se mai intampla prin comuna?” Nu conteaza care, pentru ca facea referinta la un oras…
foto: fanatik.ro
 Daca studiem astrograma Romaniei, aspectul cel mai elocvent care are legatura cu energia materiala, bunurile, posesivitatea, pamanturile si alte bogatii, o sa observam cu usurinta ca este invaluit de splendoarea lui Saturn. Unde credeti voi? Chiar in sectorul finantelor si al bunurilor. Cum lectiile din trecut nu sunt invatate, prezentul va aduce de fiecare data aceleasi probleme vizibile – mai putin din timpul crizelor la nivel mondial – cu toate astea si atunci! Romania se scufunda vazand cu ochii si mereu va fi cea mai dezafectata de “mana destinului”. Vorba unui unchi de-al meu: “Material romanesc!” si radea de fiecare data.
Ne uitam imediat in istorie, ajungem in urma cu 40 de ani cand dupa cutremurul din Martie 1977 pentru cine nu stia, Ceausescu a dat ordin la securitate sa adune bani gheata de la toate ambasadele si suport international bazandu-se pe inteligenta subordonatilor. Insa mai trebuie facuta o mentiune: “Sa se ceara banii cash!”  Evident ca istoria o consemneaza,pentru ca ea este dezvaluita astazi si nu are nici un mister iar daca suntem atenti sa ascultam in univers? Atat de bine s-au ocupat, pentru ca scopul de suprafata era reconstrucitia Romaniei, cu toate ca dedesubturile indicau cu totul altceva.
Dorinta lui Ceausescu de a aduna ca romanul autentic banii – energia materiala – si cu buna stiinta directionarea lor nu a fost catre ceea ce avea sa insemne pentru unii efectele, urmarile si ajutorul familiilor afectate. Planul lui a fost nu intamplator, demolarea cartierului Uranus iar in locul lui ridicarea Casei Poporului cu banii adunati. Daca ne gandim ca in momentul dezastrului a trebuit sa faca cale intoarsa din Nigeria, trebuie sa reflectam mai mult la naivitatea romanului de atunci. Si pentru ce sa se lase mai prejos romanul de rand? Cand mana in mana cu Militia au “ajutat” la cautarea ramasitelor valorice: bani, bijuterii, valori si altele, camioanele fiind basculate la marginea Bucurestiului de moloz urmand ca prada impartita intre ei. Dupa cum se vede treaba si pe vremuri de restriste, ideologia se pare ca statea bine implantata in vena omului de pe meleagurile astea.
foto: The Telegraph, Nicolae Ceausescu
Cu toate astea nu doresc sa aduc in prim plan sau dorinta mea de a scoate la suprafata principalele aspecte negative! Urmaresc doar studiul astrologic si de ce aici si acum, ne aflam intr-un punct de nemultumire pe care nimeni nu il intelege dar majoritatea sunt revoltati. Daca mai punem la socoteala rezultatele dupa evenimentele din ’89? Nimic mai simplu, avem in fata aceiasi atitudine ca la 1859. Acum ca se cearta intre ei unde-s banii lui Ceausescu? Cine a furat securitatea romana si a facut-o de bani sau alte institutii? Intrebari fara raspuns. Pentru ca obiectul studiului de astazi prin aceasta analiza, ecuatie astrologica care se raporteaza la visteria unei entitati, in cazul de fata Romania, cu siguranta nu suntem singura tara care se confrunta cu aceasta karma la nivel material si energia bunurilor. Sunt convins ca mai exista si alte state cu o ecuatie la fel de proasta si methnele oamenilor de pe Terra, pentru ca nu suntem unici.
Exemplele ar fi mai multe, insa ceea ce am vrut sa pun in evidenta? Rolul lui Saturn si implicatiile sale de la intemeierea statului roman modern pana in prezent. Asta doar pentru ca istoria se va repeta mereu. Karma intodeauna va ramane karma, nu o va putea curata nimeni.
Intamplarea face ca, mojoritatea destoinicilor se mandresc cu realizarile lui Ceausescu. Si acum dupa cateva decenii rememoreaza timpurile apuse intr-o continua inadaptabilitate si trairi in trecut cum ca era mai bine. Rolul ascendentului, deloc intamplator pentru Romania in plan astrologic, reflecta practic aceasta nostalgie a trairii din prezent in trecut. Cu toate astea daca stau bine si ma gandesc nu Ceausescu a fost cel care a platit! Pentru ca dincolo de ecuatia astrologica a momentului 1989 in care se vedea cum destinul Romaniei pentru prima data avea sa tina cu noi! Totusi ce este cel mai important? Sa nu uitam ca toti romanii au platit pana la ultimul leu! Asta daca cumva ati uitat etapa cand painea era rationalizata, lumea se calca in picioare pentru un strop de ulei si se indulcea cu o lingura de zahar, imbulzeala de la cozile in care aceleasi jumatati de pui tacam… erau la fel de injectate. Pai atunci unde-i binele? Vezi cum nu e?
Raman doar nostalgia si nostalgicii unor vremuri apuse in care iluzia binelui facea sa dospeasca in unele mentalitati faptul ca noi suntem cineva si atat. – J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *