“Dar din dar se face Rai” Dincolo de minunile parintelui si imagini pentru vremurile noastre – campanie umanitara

Cand esti ajutat dincolo de toate, ajuti si tu la randul tau… Eu unul am fost ajutat in momentele incercarilor mele de la cine nu m-am asteptat si pentru aceasta voi fi recunoscator.

Mereu am gandit ca ajutorul il simt si vine atunci cand trebuie, aspectele niciodata nu va trebui sa le fortam pentru ca nu stim niciodata unde ne poarta pasii universul. Si nici nu stiu daca este un aspect important, de manifestare a EGO-ului sau alte nuante care sa duca la imagine. Daca am face toti pentru si in aceasta directie a imaginii, aceasta este o negativitate. Insa cand lasi lucrurile sa curga de la sine, totul se leaga intr-o societate a zilelor noastre, unde treburile se fac cu oameni si oamenii impreuna pot colabora.

foto: Ioan Burculet – 11 Martie 2020

Decembrie 2014 avea sa fie o luna simbolica, semnificativa si in acelasi timp importanta. De ce? Nu mi-am dat niciodata seama, insa a fost startul actiunilor venite de la univers. Si cum calatorului ii sade bine cu drumurile lui asta am si facut. Cu toate acestea tot ceea ce am putut sa fac, a fost sa ajut 12 familii pentru inceput. Evident ca m-am bucurat cand altii au urmat exemplul meu! Pana la urma urmei simtul civic nu l-am nascocit eu!

La vremea respectiva cunoscuta publicatie “Ceahlaul” a scris despre aceasta actiune umanitara a “unui coleg de breasla”. Desi eram bolnav am gandit poate dincolo de vointa mea, ca nu pot manca la masa de Craciun daca nu voi ajuta si pe altii! Asta am simtit asta am si facut de altfel. O buna prietena pe cand faceam consilierile astrologice sa obtin totul mai ales banii pentru a cumpara alimente, asa am considerat eu ca trebuie sa fac ceva pentru oameni simpli ca mine. Trebuie sa recunosc ca a avut dreptatea ei. Asta pentru ca starea mea de sanatate era fragila si ea a spus atunci:

“John m-am uitat la tine si erai scurs, cu toate acestea nu te-ai oprit din munca ta! Felicitari! Apreciez gestul tau”

Asta se intampla la Botosani, undeva spre finalul lui 2014. Si nu mare mi-a fost mirarea, ca atunci cand am intrat in prima casa mi-a fost dat sa vad cum ca era pozitionata dupa usa o icoana cu Arhanghelii Mihail si Gavril. La pasul urmator vazand masa dintr-o camera stramtorata in care se inghesuiau cuminti 7 copii si o familie, am observat o poza cu Parintele Iustin Parvu. Atunci am gandit in mintea mea:

“Uite John cum ajuti niste copilasi fara mama… E ca si cum el te-a trimis aici!” O fi nu o fi, gandurile vin si pleaca. Se aduna sau ele sunt luate din eter. Cine le mai stie? Evident ca dincolo de emotii am inceput sa cuget. Sa le iau logic si sa fac un exercitiu de imaginatie. Si de ce nu? Creativitatea este tot unealta omului lasata de divinitate pe pamant! Intelesesem faptul ca universul stie el ce face.

foto: Ioan Burculet – 11 Martie 2020

Anul 2015, am repetat istoria cu toate ca eram dupa operatia mea de cervicala. Mult mai linistit desi nu puteam ridica pachetele si am avut nevoie de ajutor. Ma simteam neputincios ca nu aveam puterea sa ridic dar asta a trecut! Am stiut ca cineva acolo sus ma iubeste si mi-am spus:

“Nu pot manca de Craciun pana nu voi dona ceva oamenilor care poate nu au ce pune pe masa!”

Universul m-a ajutat in cele din urma si… Mai mult, uite asa am putut dona un laptop pentru copii unei familii fara posibilitati care aveau nevoie de un calculator. Nu isi perimiteau cu toate ca aveau rezultate bune la studii! Cred ca a fost a doua pentru a doua oara in viata cand mi-au dat lacrimile, atunci cand dupa ce le-am vazut fericirea in ochi a lor si a parintilor, evident m-au napadit multe!

Mi-am primit si reprosuri la vremea respectiva. Pentru ca cineva mi-a spus:

“Din toti banii acestia nu ai orpit nimic pentru tine si din tot ce ai facut? Doar ai pus motorina la masina si ti-ai luat un pachet de tigari.” Am ramas putin surprins si nu intelegeam ce vrea sa spuna insa, cu toate acestea nu trebuie sa ma justific in fata nimanui am considerat pentru ce fac! Era un scop si o actiune umanitara…

In anul 2016 eram in Rgatul Unit al Marii Britanii acolo de unde am incercat sa strang tot asa ca sa trimit acasa daruri! Si stiti cum este cu lumea. Dificila din toate punctele de vedere…. Mai anevoios dar a iesit ceva! Desi a fost mai greu pentru ca am ramas in cele din urma dezamagit. Muncisem pentru unele persoane din tara noastra si asa a fost sa fi. Uneori nu ai cuvinte dar atunci pentru prima data mi-am dat seama ca ceva s-a intamplat in tara de oamenii au devenit atat de… Nu am cuvinte! Unii cu luatul altii nu au mai platit, desi era acelasi scop caritabil anuntat! Nu am sa uit asta niciodata. Cu toate acestea nu am renuntat. Mai mult am apelat la oamenii de acolo – din Regatul Unit al Marii Britanii, romani evident – care m-au ajutat impreuna cu transportatorul sa trimit o masina cu jucarii pentru copii din Romania. Le-am multumit si am apreciat gestul lor, macar atat am putut face si eu.

 

foto: Ioan Burculet – 11 Martie 2020

Au trecut anii si mereu am reusit cate ceva! Peste tot pe unde m-au purtat pasii dar nu as vrea sa sune ca o lauda. Categoric nu! Atunci cand esti om nu te gandesti la tine! Te rogi si iti chemi un ghid spiritual sa te ajute. Or fi existant sau nu, proiectia mintii este in functie de educatie, bun simt, corectitudine si alte atribute. Vectori de focusare vorba militarului!

“Nu sunt eu cel mai corect, drept, crestin sau credincios, insa fa ceva pentru oamenii acestia. Nu stiu de ce poate ca este grav la unii dincolo de teama, stresul si nevoile lor! Ca asa e omul judeca dupa cunostintele lui si educatie, chiar daca ma repet!”

Nu pot sa uit la fel ca in vara lui 2015,  dupa revenirea acasa am ramas mirat de fapt avea sa se repete istoria! Dupa ce am facut o fotografie pe cer la vremea respectiva a privit-o mama si mi-a spus:

“Nu vezi ca e Parintele? Da… chiar el este, uita-te mai bine mai baiete!” Eu am rams uimit si da… Aveam sa observ ca era cu adevarat chipul lui!

Pentru ca da asa se intampla mai mereu. De fiecare data cand mergeam si vizitam locurile binecunoscute, 11 Martie 2020, o zi cu totul alta si din nou in cele din urma o alta semnificatie simbolistica pentru mine! Trebuie sa recunosc. Cine stie de ce? Insa consider ca universul intotdeauna ne indruma pasii prin semnele lui. De ce? Nu va putea sa explice nimeni niciodata…

foto: Ioan Burculet – 14 Iunie 2015

Pentru toti cei care vreti sa ajutati cu o donatie pentru batranii aflati in izolare din municipiul Piatra-Neamt, fiti siguri ca totul va ajunge la ei asa cum am facut-o de fiecare data! Atat am avut de spus… Pentru ca cineva are nevoie de sutinerea noastra in vremurile acestea.

Chiar nu cunosc, nu stiu daca ar fi fost cineva interesat. Cat timp lumea este in goana dupa bani, material si mai putin atractia spre cele spirituale fara sa generalizez. Dar daca acesta din urma a dat un imbold, atunci consider ca este bine venita orice actiune din partea voastra! Un om care a ajutat printre oameni si de ce nu? Ajuta in continuare de acolo de unde este.

Cum eu nu pot face mai mult… Cu toate acestea vreau si imi doresc sa ajut. Nu poate decat sa ma bucure daca ceea ce ati vazut ar strange macar un gest nobil din partea fiecaruia. Pentru aceasta inca o dovada in plus… Faptul ca nu ar trebui cei drepti sa ne ferim de rele dar nici sa fraternizam cu ele si consider ca a venit timpul sa invatam din greselile noastre pe care la un moment dat le facem fiecare in viata. Si poate sa spuna fiecare ce ar spune, in nici un caz nu ma folosesc de imaginea unui om… Insa atat va pot spune. Eu unul m-am rugat la el din toata inima si atat cat m-am priceput eu. Mai multe nu stiu. Pentru ca intotdeauna ma intrebam, vorba multor predecesori:

“Unde este locul din fiinta umana unde se intalneste materialul cu latura spiritualitatii?”

foto: Ioan Burculet – 04 Martie 2019

Si cum nimic nu este intamplator, consider ca aparitia din stanga sus a fotografiei, cine stie? O fi vre-un semn nu ma pricep! Un lucru este certitudine pentru mine! Faptul ca oamenii devin ingeri prin faptele lor si cam atat.

A ajuta persoanele singure, batranii aflati in izolare, poate aduce in prim plan o disciplina, responsabilizare si de ce nu dedicare pentru ca ei ne-au crescut. Fara ei nu am fi fost noi cei de astazi cu bune si rele!… Mai mult, cineva trebuie sa isi aduca aminte de cei care la un moment dat s-au sacrificat poate la fel cum am facut-o si noi in repetate randuri pentru altii!

“Atunci cand nu ai un batran sa ti-l cumperi!” Actiunea vizeaza strangerea de fonduri pentru acestia si un minim de produse alimentare indispensabile. Daca esti cu noi si alaturi de noi, este timpul sa ii ajuti si tu! – J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *