De ce Februarie este luna cutremurelor in cascada pentru Romania?

Daca se pot prezice cutremurele, evenimentele sau alte fenomene si dezastre naturale in functie de ecuatia astrologica a momentului respectiv? Nu ramane altceva decat sa trageti voi concluziile din randurile de mai jos.

Pentru prima data am pasit in studiul evenimentelor din tara noastra in vara anului 2005. De atunci si pana acum am studiat foarte multe configuratii care mi-au placut sau nu? Am folosit un limbaj pe intelesul tuturor, eliminand explicatiile tehnice pentru ca nu le vedeam rostul si rolul de a nu panica cetatenii pentru ca intotdeauna mi-a placut sa dau dovada de intelepciune! Pentru ca, nu asa? Fiecare astrolog isi exercita propriul stil, il fundamenteaza in functie de experienta lui profesionala, baza fundamentala ramanand aceiasi, ABC-ul astrologiei si definitiile de pe care le poate studia orice incepator. Importante sunt rezultatele si experienta de-a lungul anilor. Ori despre asta chiar nu duc lipsa din Septembrie 1991 pana astazi!

Un an mai tarziu, spre toamna lui 2006 am fost interesat sa observ interactiunile dintre unghiuri, conjucturile si simbolistica planetelor, aspectele, tranzitele si alte metode de lucru. Consecinta acestora in declansarea unui seism. Daca pot fi studiate miscarile scoartei terestre sau nu?.. Dupa ore de cercetare, am reusit sa stabilesc aspectele importante in functie de configuratiile hartilor astrologice si am ajuns la o concluzie. Da, ele sunt predictibile! Evident si toleranta este pe masura, insa nu mai mult de 12 ore. Un aspect important la vremea respectiva in studiul si aria mea de studiu. Evident, introspectand si mai mult obiectul analizei am ajuns cu usurinta la concluzia ca, in Septembrie 2006 in partea 2-a a lunii va fi un seism mediu. Pentru ca doresc sa mentionez pe mine ma intersau la inceput momentul producerii, nu magnitudinea lor! Am sunat pe cineva la vremea respectiva si am discutat, ulterior a avut loc un cutremur in Romania mediu usor resimtibil in unele zone din tara.

foto: descopera.ro

Daca acesta a fost inceputul pana in anul 2014 am studiat intens mai ceva ca la universitatea pe care am terminat-o avand la baza metodele muncii de cercetare, esential este ca am tras concluzii dupa atatea premise. Astfel incat primul cutremur in tara noastra si care s-a confirmat, anuntat oarecum la postul de televiziune unde imi desfasuram activitatile in acea perioada a fost Noiembrie 2014. S-a resimtit in Romania, mai mult decat atat, ele nu erau atat de frecvente cum au inceput ca forma de manifestare de anul trecut 2020.

Nu pot sa uit cand inainte de plecarea in Marea Britanie am calculat si am scris pe retele de socializare despre cutremurul care urma sa se propage in Italia la vremea respectiva… vara anului 2016. trebuie recunosc ca au fost si motive personale, asta pentru ca partenera mea din acea perioada se afla acolo. Cu numai 12 ore inainte, am facut mentiune iar Italia din nefericire a fost sub daramaturi. Aspectul era cat se poate de clar , vizibil si calculele la fel pentru ca toate ducea in directia de la cea vreme.

Toamna anului 2016, luna Octombrie studiam in Regatul Unit al Marii Britanii anumite aplicabilitati ale astrologiei la nivel international si… ce sa vezi? Dincolo de Brexit, in Italia avea sa se mai consume un aspect care indica clar pe o scala de la 1 la 10 o noua miscare seismica. Mi-am redeschis pagina de FB pentru ca era data in sterege si am facut o mentiune pentru romanii de acolo. La numai 9 ore de la interventia mea, dimineata imi suna telefonul si era plin de mesaje de la romanii din Italia. Si a fost cutremur!

foto: playtech.ro

Dupa o alta perioada de munca si cercetare care a vizat Marea Britanie pentru interesul meu personal si interactionand cu britanicii de acolo, oameni simpli de altfel dar reci cand nu te cunosc de ce esti in stare si ce-I cu tine, am revenit in Romania. Evident ca pana la revenirea mea in tara 1 August 2017 au mai fost si alte confirmari ale unor evenimente importante, nu numai miscarile seismice, pentru ca onset sa fiu, nu sunt fan cutremure sau studiul lor in mod special.

Si tot in Septembrie 24, 2016 cu o noapte inainte de a zbura in UK, calculasem cu 3 zile inainte ce va fi in week end si a fost. Ei bine, referitor la perioada anului 2017, catre toamna pentru ca majoritatea evenimentelor importante in Romania au loc in perioada 14 Octombrie – 15 Mai preponderen, evident ca au continuitate si dupa acest interval, insa mult mai descrescute in intensitate. Cu toate acestea, eram intr-o deplasare spre Botosani si in masina imi spune soferul: “Va fi un cutremur!” La care eu calm, am raspuns: “Nicidecum! Va fi o vantoasa pentru ca elementele astrologice mi-au confirmat inainte de a pleca de acasa…” Asta a si fost. Cand ne intorceam prin Suceava inapoi la Piatra-Neamt, tocmai ce anuntase la radio: “In Timisoara a fost o furtuna puternica si un panou publicitar la intrare in Timisoara a omorat un om.”

Anul 2018 avea sa fie si mai interesant pentru ca, studiasem de la inceputul anului evenimentele pe care le traversam acum dar si riscul unui cutremur major resimtibil dar care nu m-a panicat pentru ca in ecuatia astrologic a momentului aspectele nu imi confirmau rata crescuta a accidentarilor in masa sau eventualele pagube. Cine se indoieste de o astrograma ca nu se pot distinge toate aceste elemente importante? Imi permit sa il contrazic cu probe!.. Ajuns la Bucuresti mi-am dat seama cu 3 zile inainte si am scris cate ceva despre asta in 26 Octombrie 2018. Ulterior m-a zdruncinat la etajul 3 trantindu-mi doar mobila din living unde adormisem in asteptarea seismului. Am stat calm pentru ca stiam ca nu va fi “belea mare”. Panica nu isi are rost in mijlocul unor asemenea evenimente si este nejustificata, numai ca din pacate se obtine prin antrenamentul personal psihoemotional care este foarte important. Insa cum ecuatia de baza a Romaniei indica populatia emotionala de regula este mai greu cu gandurile indreptate in trecut sa te focusezi in viitor, pentru ca… asta e Romania!

foto: banatul azi

Pentru 2020, inceputul lui mi-a atras atentia si asta pentru ca anul 2019 avea sa fie anul tornadelor in tara noastra. De aia am si stat calm. Cu toate astea Ianuarie 2020 avea sa imi ridice un semn de intrbare si dupa fenomenul de luna plina am discutat cu 2 prietene apropiate ca va fi o miscare pe 31 Ianuarie. La o zi dupa, asa s-a intamplat, pentru ca nu intamplator cu cineva vorbisem pe 26 Ianuarie si cealalta persoana chiar pe 3o Ianuarie 2020.

Finalul de an 2020 avea sa fie mult mai agresiv si tocmai din aceasta cauza s-au intensificat cutremurele si bine ca nu au fost mari! O alerta pentru mine au fost 30 si 31 Octombrie si tot pe clacule a avut loc pe coasta Turciei la izmir si nu intamplator in Grecia. Evenimentele care se intampla de la inceputul anului in Spania si intensificarea cutremurelor de acolo le discutasem cu o persoana care locuieste acolo din vara anului 2020, luna August si uite cum… ele s-au declansat.

La prima vedere, cunosc asta din Septembrie 2017 pentru ca atunci m-am ingrijorat pentru prima data, mi-a atras atentia anul 2021. Anul in care intesificarea cutremurelor avea sa fie resimtita pe tot mapamondul. Daca ne gandim ca dupa Turcia care a fost in Octobrie la final de luna Decembrie s-a declansat in Croatia si nu numai. Un an dificil in care bine ca am trecut de luna Ianuarie, pentru ca forma si spectrul cutremurelor s-au manifestat si in locuri care sunt considerate zone fara risc seismic si asta mi-a atras atentia desi cunoasteam configuratiile anului 2021.

Nu intamplator luna Februarie, este una dintre cele mai dificile in care pot fi blocate activitatile din sistemul bugetar pentru o perioada dar acest fenomen nu este obligatoriu sa se petreaca in urma unui cutremur. Un aspect important pe care avea sa il consemnez aici si acum, faptul ca din 4 Februarie 2021 si pana in a doua parte a lunii se observa o serie de cutremure care se pot manifesta in cascada. Fapt consemnat daca anlizam activitatea seismica de la miezul noptii pana dimineata. Ei bine evenimentele si-au luat startul cu o zi inainte de asta data 3 februarie a.c.

In concluzie atat cercetatorii in seismologie de la nivel mondial dar si expertii de la noi Institutul National de Fizica a Pamantului intr-un articol recent s-a consemnat acest aspect important: “Oricand trebuie sa fim pregatiti pentru o miscare seimica majora.” Si cum configuratiile si calculele astrologice o confirma, pot face afirmatia ca specialistul de la noi a avut dreptate in declaratia sa. De ce va fi luna Februarie o perioada in care cutremurele vor fi in cascada si in tara noastra? Pentru ca in planul producerii lor dincolo de magnitudine, astrologic este o normalitate si asta ramane de vazut! – J.B.

One thought on “De ce Februarie este luna cutremurelor in cascada pentru Romania?

  • 3 February 2021 at 12:21 pm
    Permalink

    Mulțumim de avertizare JB. Liniște și pace la toată lumea ❤💥

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *