Daca ar fi sa definim Romania

Despre romani si Romania din punct de vedere astrologic se pot scrie multe. Sa nu uitam ca natiunea este fundamentata pe un aer uranian, pentru ca tara noastra este Varsator si Ascendentul ei pozitionat in constelatia Rac. Tocmai din acest punct de vedere, Luna este cel mai important simbol din astrograma Romaniei. Pentru unii astrologi datele difera, pentru altii iau in calcule alte nuante si criterii de departajare, dar ecuatia este simplista si aceiasi.
Se disting practic doua curente de opinii diferite si am sa il subliniez pentru inceput pe cel care ne caracterizeaza ca natiune si este in avantajul nostru ca si identitate pur romaneasca. Nu intamplator marile nume ale sanvantilor, inventatorilor, medicilor, scriitorilor si stilul lor cu totul si totul aparte, duhovnicii si exemplele pot continua la nesfarsit. Faptul ca Henri Coanda a fost inventatorul motorului cu reactie care a revolutionat industria aeronautica, Aurel Vlaicu a fost pasionat de zbor, sunt “consecinte” uraniene. Scritorii, un alt exemplu concludent care nuanteaza si confirma astrograma Romaniei, in cazul lui Mihai Eminescu si nu numai, au avut cu totul si cu totul o alta viziune, acestea sunt doar cateva dintre influentele plantei Uranus.
Sa nu uitam interesul pentru tehnologie din zilele noastre, faptul ca exportam inteligenta si ca tara noastra a contribuit la dezvoltarea IT-ului in lume este calitatea recunoscuta in plan international al romanului. Savantii si medici de renume care si ei la randul lor au contribuit la dezvoltarea stiintei si cercetarii din Romania nu este coincidenta. Universul a focusat prin nuantele lui acest destin pentru Romania vizibil in harta astrologica.
Si totusi, pe de alta parte la polul opus, intalnim personalitatea romanului nostalgic dupa timpurile apuse, inconstanta, tendinta de a parasi tara la studii sau la munca si de a fi deseori cu un pas inainte si zece inapoi in decizii, este aspectul caracteristic constelatiei Rac si efectele vizibile prin influenta celei mai importante planete, Luna! Ea este guvernatorul tarii noastre si de aici complicatiile deseori si instabilitatile, superstitiile, dragostea pentru traditii, sa nu uitam faptul ca suntem o natiune care isi iubeste traditiile, renunta cu greu la ele, insa de cele mai multe ori de aici au escaladat si marile conflicte, judecati si divergente in opinii, de parca cum spunea un scriitor: “romanii parca ar fi un popor de lunateci. Niciodata va sti nimeni in ce directie vor evolua lucrurile si aspectele.”
Nu intamplator societatea zilelor noastre de-a lungul timpului s-a confruntat cu divergente in opinii, asteptare si non actiune, faptul ca fiecare se poate exprima si isi da cu parerea fara sa faca mai nimic in schimb! De unde si zicala: “Para malaiata in gura lui natafleata!” Casa, familia, glia, avutia si zbaterea pentru tot ceea ce inseamna acumulare de bunuri sau conturile in zilele noastre trebuiesc sa fie pline, ca si grija de fiecare zi este o alta nuanta ce caracterizeaza natiunea romana.
Vrem nu vrem, deseori parca ne regasim in involutie, nostalgia dupa vremurile apuse, superstitiile ne pot directiona catre pierderea identitatii la nivel de personalitate si daca ar trebui sa folosesc un exemplu elocvent, nu degeaba exista zicala romanului: “Una spune si alta face!” sau si mai evident: “Zii ca el si fa ca tine!”, care poat evidentia in anumite circumstante nepasarea, faptul ca deseori se fac pasii importanti inapoi sunt numai cateva aspecte!
Momentul 1 Decembrie 1918 avea sa evidentie clar in astrograma Romaniei ca unirea de la Alba Iulia avea sa fie un lucru realizabil. Prezenta Lunii in casa astrologica care simbolizeaza pamantul, granitele si raza teritoriala a fost foarte bine aspectata de catre Luna. Astrul cel mai important pentru tara noastra si iata cum au avut loc toate evenimentele din tara la acea vreme, implicit Marea Unire de la Alba Iulia! Ele bineanteles erau predictibile si se intrezareau la orizont. Faptul ca marile puteri internationale si-au dat acordul in cazul unirii dar si circumstantele evidentiate de catre Destinul tarii noastre, au facut realizabil acel moment nu intamplator pentru luna Decembrie. O scurta retrospectiva de-a lungul istoriei romanilor va evidentia perioada cuprinsa intre lunile Noiembrie ale fiecarui an pana la final de luna Martie anul urmator, ca atunci tara noastra a trecut prin cele mai importante evenimente si da, deseori au fost perioada la rascruce de drumuri. Iata cum 1 Decembrie 1918 aveaq sa fie o luna importanta si care avea sa aduca unitatea statului. Decembrie 1989 a fost revolutia in care tinerii si-au pierdut viata la universitate nevinovati dar si militarii, daca ar fi sa ne gandim cum au fost efectiv executati luptatorii de elita ai tarii la vremea respectiva in drum spre aeroportul catre Otopeni, luptatorii USLA. Cutremurele majore din Noiembrie 1940 si Martie 1977. Noiembrie 1989 luna in care Romania ca tara datorita eforturilor facute de tovarasul Nicolaie Ceausescu cu bune si rele au adus tara la datorie zero, se observa clar la vremea respectiva in astrograma tarii noastre. – JB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *