Cazul Caracal intre blestem sau pura intamplare?!? – abordare psy

Despre cine a fost Constantin Poroineanu? Parcul cu acelasi nume care aduce Caracal pe locul trei in Europa! Dar si despre disparitia celor doua fete Alexandra si Luiza? Aspecte si nuante mai mult sau mai putin cunoscute! Un blestem sau faptul ca acesta se repeta in acelasi loc unde s-a mai consumat un suicid? Ramane sa descoperim in randurile care urmeaza si cine stie? Probabilitatea de a fi “asezate cap la cap” vorba romanului, poate fi o nuanta de mister dincolo de tragicul care s-a consumat in realitate!

30 Iulie 2019, a fost pentru prima data cand am abordat in scris nuantand cateva idei despre cum se observa la orizont ecuatia si aspectele din cazul Caracal. Dupa cate elemente se cunosc pana la ora actuala despre cele doua fete disparute, pentru ca nici o persoana sau autoritate nu au dat de urma lor. Dincolo de toate premisele, ipotezele, concluziile mai mult sau mai putin adevarate, investigatorii profesionisti sau cei din media, au reusit sa aduca in lumina acest caz, insa cu multe elemente de neclaritate aidoma opacitatii.

La vremea respectiva dupa o aprofundare situationala de la distanta, parerile au fost pro si contra, insa din punct de vedere al mediumului analizasem atunci aceasta mediatizare, a doua as putea spune dupa cazul Elodia Ghinescu de la Brasov.

Dupa mai bine de 6 luni in incercarea de a mentine aceleasi idei si principalele aspecte, asa cum le-am abordat atunci, dincolo de tot si toate astea, se arata o serie de elemente noi. Ceea ce mi-a atras atentia in week end-ul care s-a incheiat a fost descoperirea unui nou ADN in casa criminalului de catre autoritatile din Romania. Mai mult, un al doilea aspect veridic, momentul in care Sambata spre Duminica, locuitorii din Caracal au adunat mai multe lumanari, coroane, alte obiecte inflamabile si furia lor s-a dezlantuit in fata casei lui Dinca prin elementul foc. Mentiunile de la acea vreme ca exista riscul ca imobilul unde s-au consumat faptele sa fie in flacari, nu ca s-a adeverit dar intentia unora a fost clara. Pe de alta parte, ceea ce imi atrasese atentia, era ca si cum cineva se spanzurase in casa lui Dinca, pentru ca era vizibila aceasta amprenta “energetica” numai daca te uitai la casa, ori nu intamplator doar dupa doua zile a venit si confirmarea ca tatal lui Dinca s-a spanzurat. Lucruri si aspecte reale, confirmate, enuntate de martorii si vecinii sau apropiatii lui Dinca.

Ei bine in cele din urma cele trei elemente s-au confirmat de-a lungul timpului, implicit AND-ul unei persoane de sex feminin in casa torturii! Faceam cateva mentiuni in perioada respectiva despre o femeie complice care mai mult sau mai putin ea nu a aparut, insa anchetatorii au banuit la vremea respectiva mai multe persoane. De la martora in rosu inregistrata de camerele video pana la mai multe personaje si aspecte probabil mult mai importante pentru ancheta autoritatilor.

De un singur aspect mi-a parut rau in studiul de caz Caracal! Trebuie sa recunosc aceasta si ca nu l-am titrat la vremea respectiva… Faptul ca imi atragea atentia parcul din zona si ca acolo a fost descoperit de catre politisti telefonul uneia dintre victime.

Si totusi unde vreau sa ajung? Dincolo de toate povestile, am descoperit fara sa vreau dupa mai bine de jumatate de an, adevarata poveste a parcului din centrul Caracalului, Constantin Poroineanu! Un loc superb cu incarcatura apei, acolo unde a fost gasit telefonul. Mult mai interesanta este insa, povestea parcului in sine care m-a dus cu gandul ca acolo pot exista si alte piste de legatura. Pentru ca dupa cum mentionasem in studiul de caz inca de la inceput, una din fete va fi scoasa din apa si cealalta de pe un teren din apropierea casei lui Dinca!

Ce legatura au toate aceste elemente si intamplarea face ca la un moment dat Parcul Constantin Poroineanu are o poveste tragica ca si cazul Caracal in sine, nu intamplator ar putea fi un element pe de alta parte al confirmarilor. Asta pana la proba contrarie. In randurile care urmeaza am sa reproduc pe surse din cotidianul Adevarul, aspectele asa cum au fost ele in vremurile respective!

”Pe când se afla la studii în capitala Franţei, Constantin Poroineanu, pe atunci student, s-ar fi îndrăgostit de o pariziancă cu care a avut o aventură, deşi el era căsătorit în ţară şi avea chiar şi un băiat – Sergiu. Poroineanu s-a întors însă în ţară la familie, continuându-şi viaţa şi afacerile din agricultură şi politică. Viaţa şi-a urmat cursul, iar fiul său a ajuns, după ani, să îi calce pe urme tatălui: a plecat la Paris pentru a-şi termina studiile. Iar povestea se repetă: ajuns aici, fiul lui Constantin Poroineanu se îndrăgosteşte şi el de o studentă pariziancă ce fusese crescută doar de mamă, tatăl părăsindu-i dinainte de naşterea ei. De data aceasta, cei doi tineri se căsătoresc la Paris şi, ulterior, fiul o aduce pe proaspăta lui soţie acasă, în România, pentru a-i cunoaşte părinţii. Doica băiatului şi-ar fi dat însă seama, punând cap la cap anumite detalii – printre care poveştile lor de viaţă, trăsăturile fizice şi de comportament etc. – că fiul şi nora lui Constantin Poroineanu sunt, de fapt – fraţi, fata fiind nimeni alta decât fiica lui Constantin Poroineanu din aventura sa de pe vremea când el fusese student la Paris”, spune Dana Roxana Nicula, director al Muzeului Romanaţiului din Caracal. Aflând durerosul adevăr că sunt frate şi soră, cei doi tineri nu au putut suporta şocul veştii. Au mers în parcul din centrul oraşului Caracal, parc ce fusese donat Primăriei din localitate cu ani buni înainte chiar de către tatăl lor, Constantin Poroineanu, şi, aici, s-au sinucis. Mai întâi, Sergiu a împuşcat-o pe soţia sa, care se dovedise a fi sora lui, iar, apoi, s-a împuşcat şi el. Asta se întâmpla în toamna anului 1908. Drama ce îi lovise familia l-a zdruncinat atât de mult pe Constantin Poroineanu încât acesta, imediat după cele mai sus-menţionate, şi-a făcut testamentul şi, a doua zi după acest procedeu legal (15 septembrie 1908, orele 00.40 dimineaţa, n.r.), s-a spânzurat. Avea 65 de ani.” – sursa Adevarul.ro

Ei bine daca ne gandim la acele trei elemente: femeia complice, spanzuratul – tatal lui Dinca care s-a spanzurat dar si istoria parcului, faptul ca acolo s-a gasit telefonul uneia dintre victime – nu in ultimul rand ultimul eveniment mediatizat, focul din fata casei lui Dinca, pana aici avem doar cateva premise care aduc in prim plan coincidenta. Insa, cu toate acestea de ce la inceput, ca si studiu de caz, au trecut “prin fata ochilor” toate aceste elemente care ulterior s-au confirmat?

Previziunile pentru saptamana cand a disparut Alexandra si care apartineau zodiei pe care o reprezenta – Fecioara – chiar daca erau facute la general, au confirmat problemele dintre ea si raporturile, relatiile cu autoritatile prin functionarea deficienta a sistemului unic de urgente 112.

Exista un mister sau un blestem la care nu s-a gandit nimeni si nu au fost luate elemente in calcul pana la acest moment? Zona este incercata din cand in cand? Asta ramane sa aflam la finalul celebrului caz investigat de catre autoritatile din Romania si implicarea celorlalte din afara tarii. Ca vor fi scoase din apa sau de pe uscat universul in dinamica lui ne va lasa sa constatam si daca sunt vii sau moarte… Coincidenta face ca istoricul parcului si apa din helesteu pentru ca asta a fost parcul in sine sa aduca elemente suplimentare de legatura. Si pana cand forta binelui va invinge teoriile conspirative, nu ne ramane decat sa asteptam descifrarea misterului din jurul celor doua sau mai multe crime! – J.B.

P.S. articolul din 30 iulie 2019 link: http://constelatiadestinuluint.blogspot.com/2019/07/cazul-caracal-dincolo-de-aparente.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *