Atunci cand coincidentele isi au rostul lor! Chipul din nor…

Cati dintre noi nu am spus cel putin pentru o singura data in viata asta: “ciudate coincidente” Sunt convins ca intr-o viata de om se intampla la un moment dat anumite coincidente care nu isi au nici o explicatie. Si pentru ca ultimul material a fost o “coincidenta” referitor la fotografia cu entitatea de la Izvorul Muntelui, a mai aparut o intrebare. Asta nu ca mi-am adus aminte de anul 2019. Categoric nu! Dar are legatura si nu o mai pot defini coincidenta… cel putin, pur si simplu, o intamplare frumoasa.

Coincidenta anului 2019 a facut sa imi aduc aminte cum in perioada spitalizarii mele de la Bucuresti, pentru ca eram epuizat, se face ca a fost tot in luna Februarie, anul trecut. Cu toate acestea in Sambata cand se dadea pentru morti, 2 Martie 2019 mai concret, am gandit sa dau struguri la oameni iar ei sa spuna bogda proste, pentru simplul motiv ca parintelui Iustin ii placeau mult fructele in mod deosebit strugurii. De cate ori intamplarea sau coincidenta au facut sa merg la el, nu a fost ocazie sa nu il vad bucurandu-se de o bobita luata din ciorchinele de strugure. Alb sau negru ii vedeam chipul acela fericit ca al unui copil.

Asa am considerat si eu anul trecut in ziua pomenirii celor adormiti sa dau in numele lui struguri! Plimbandu-ma pe aleile din curtea spitalului, dupa o convorbire telefonica, mi-a atras atentia soarele si cum era inconjurat de niste norisori mici in jur. Am facut cateva fotografii si pentru cine cunoaste era efectul de contrejour in limbajul profesionistilor. Pozele au ramas acolo identic contextului cu aparitia misterioasa din 9 Februarie 2020.

Seara pe patul de spital vorbind cu cineva chiar despre parintele Iustin mi-a venit ca din senin sa ma uit la lumina Soarelui. Si ce sa vezi?!? Ceva mi-a atras atentia si iarasi am marit fotografia. Credeam ca nu vad bine in imaginea din fata ochilor. Semana izbitor de mult cu parintele Iustin Parvu de la M-rea Petru Voda. De spuneai ca fotografia este sus pe cer. Am ramas uimit si dupa ce am mai trimis poza la cateva persoane au ramas uluite si au spus: “Da John, am ramas inmarmurita! El este!”

Judecat sau nejudecat de ceilalti, pentru mine acest aspect a insemnat mult si colegii mei de la Kanal D au publicat un articol pentru ca lucrurile erau vizibile. Parca si acum imi aduc aminte titlul:  “Duhovnicul Iustin Pârvu i s-a arătat unui cunoscut astrolog! Ioan Burculeț: ”Este pentru a doua oară, de fiecare dată eram în spital””. Dar acesta a fost adevarul pentru ca in Iunie 2015 inainte de operatia mea, coincidenta face ca tot la Bucuresti, cu 2 zile inainte acelasi chip a aparut intr-un nor si fusesem la praznuirea de la 2 ani a parintelui.

Insa nu acesta aspect este important. Cum este lumea, pareri si opinii, habotnicii “m-au luat la rost”, celelalte persoane care ma cunosteau si care l-au cunoscut pe parintele stiau ei ce si cum. Coincidenta este… pentru ca aici vroiam sa ajung! Intamplarea cu entitatea fotografiata pe telefonul meu cu o zi inainte de implinirea a 101 ani de la nasterea parintelui Iustin Parvu stiti vorba aia: “nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc….” Imediat dupa ce au fost facute pozele de fostul meu coleg Ady C. Noi cei trei tovarasi, am vorbit ca a doua zi vom merge impreuna, adica eu, Ady si Cristi la la Petru Voda acolo unde salasluieste inca spiritul celui care a fost duhovnicul Moldovei!

Coincidenta sau nu? A fost atunci cand Luni 10 Februarie 2020 pasind in curtea manastirii era acolo staretul Hariton de la M-rea Petru Voda care ne-a invitat la masa cu ceilalti preoti si mireni. Si poate ca sa fie toate perfecte, pentru ca nimeni nu se gandea la aceasta! Cand am intrat la masa, parintele staret ne-a indrumat unde sa ne asezam. Coincidenta… face ca acolo in dreapta noastra era o pictura cu parintele Iustin si nu intamplator cand am ridicat privirea in sus am observat in casa de praznuire, o pictura cu Sf Onufrie de la sihastria Voronei ca sa spun din nou… Coincidenta sau nu? Imi doream atat de mult sa ajung in Botosani inca de cand eram in Bucuresti la sihastria Voronei, unde am si ajuns probabil nu intamplator, coincidenta sau nu? In 20 Decembrie 2019.

Nu-mi mai ramane nimic de spus, insa de ce coincidenta face ca in fiecare an si acelasi interval Februarie sa se intample lucruri pline de “mister” de parca cineva ar vrea sa comunice ceva si nu stie cum… Insa aceasta cine le mai stie… doar coincidentele! – J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *